mountain attack 2015

21.01.2015 21:34

                 

17. rocnik Moutain Attack sa uskutocnil 16.1. 2015. Len pre tych kto tento pretek nepozna ide o nocny pretek po zjazdovkach a ze vraj najtazsi nocny pretek. Carbon team sa rozhodol, ze sa zucastnime tohto preteku a tak sme sa v oktobri prihlasili. Spojili sme sa AP teamom a Jaki teamom a 15.1.2015 sme spolocne vyrazili do Saalbachu. Do 17.1. sme o tomto preteku poculi len z rozpravania Mira a videli videa z Internetu. Ked sme sa v doobednajsich hodinach odprezentovali, uvideli sme uvodnu cast zjazdovky na Schatberg, tak sme prisli na to do coho sme sa namocili. Bola to strecha a neveriacky sme krutili hlavou. Na tento pretek chodievaju aj skialpinisticke spicky, tohto roku bol na startovke napr. William BON MARDION, Damiano LENZI. Carbon team sa prihlasil na trat Tour s prevysenim 2100 m a s AP teamu Miro na maraton s prevysenim 3000 m a Katka Tour. O 16.00 h. bol naplanovany start. My sme prisli na start okolo 15.30 a uz bolo na na starte na namesti v Saalbachu plno, prvy koridor tvorili pretekari ktory jazdia svetovy pohar a vytazi predoslych rocnikov a ostatny za nimi. My sme sa dostali az na koniec ale nevadilo nam to lebo sme si tento pretek prisli hlavne uzit a vychutnat si vynikajucu atmosferu ale aj riadne zapretekat. O 16.00 bolo odstartovane a 900 pretekarov sa rozbehlo namestim a asi po 300m behu sme sa dostali na zjazdovku a obuli si lyze. Zjadovka sa zaplnila skialpinistami a urobili sa rozne vlaciky,Tristvrte pretekarov pouzili macky na lyze a zvysny vsadili na super pasy a silne ruky. Pretek bol zvastnym aj tym ze sa ide jednou zjazdovkou hore druhou dole a nikdy sa nejde po tej istej trati. A este jedna zvlastnost preteku je ta, ze organizatori maju len kontrolne body a ako sa hore na kopec dostanete alebo dolu z kopca je vasa vec myslim trasu. A aby som nezabudol, pocas preteku boli kabinkove lanovky pre divakov zadarmo, a mozem povedat ze to vyuzilo vela ludi a v takom velkom  koridore ktory vas povzbudzuje ci ste Rakusan alebo Slovak je fantastiky pocit. To ako sme sa na trati trapili a kazdy si siahol na dno sil sa tu nebudem rozpisovat, ale len na takomto tazkom preteku clovek zisti ako je na tom fyzicky, psychicky  ale aj takticky. Ked som mal na trati krizu, tak  som dostal zopar slabych ran palicami po zadku a stehnach a k tomu este pozbudzujuce pokriky od superov tak to bol dalsi neskutocny zazitok. Dojazd do ciela l bol ulicou mesta na lyziach, lebo kym pretekari presli trat tak organizatori na namestie navozili sneh, dalsia chutovka.

     Tento rocnik vyhral maraton Tadei PIVK ktory urobil aj rekord trate v case 2:24:35, trat Tour vyhral Nejc KUHAR v case 1:41:58

     Tento pretek bol pre Carbon Team prvy a myslim si, ze urcite nie posledny, urcite sa na rok sem vratime lebo taku atmosferu clovek moze zazit len na takomto preteku a stoji to za namahu a aj za vynalozene financie a skusenosti sa nedaju ani kupit a ani natrenovat.